Vielä saan olla töissä ja miettiä rauhassa pakosuunnitelmia parisuhteesta. Onko todella niin, että me miehet olemme automaattisesti hyväksyneet syntyessämme tämän totaalisen diktatuurin? Toki onhan se helppo tapa elää - kaikki kun on valmiiksi mietitty ei tarvitse kuin toteuttaa.

Töissä jotenkin sen ymmärrän, että joudun kuuntelemaan juttuja elisistä shoppailuista, siivouksista, siskon uudesta miehestä(pakene kun vielä voit), kengistä, laukuista, lomamatka suunnitelmista. Senkin hyväksyn ihan mukisematta kun esinaiseni epäilee kykyäni suoriutua niinkin vaativasta tehtävästä kuin puhelimeen vastaus. No ehkä en ole ihan "sentraalisantran" tasolla, mutta luulen selviytyväni. Olen jo pitkään haikaillut vaihtavani nykyisen toimistotyön enemmän äijä työhön - ahtaaja ja tuplasti enemmän liksaa tulee nyt jostain mieleen, mene ja tiedä mistä tuo juolahti mieleen.

Hieman jo pelottaa kotiin meno. Koskaan ei voi tietää varmasti mikä odottaa. Toki takuuvarma siivouspäivä, mutta olenko kenties tehnyt jonkin dramaattisen virheen esimerkiksi lakanoita viikatessani tai onko aina niin tarpeelliset koristetyynyt suorassa ja oikeissa paikoissa? Naapurin puhuva pää jaksaa ihmetellä joka päiväistä sissityylistä lähestymistäni: jos vaikka neiti ei huomaisikaan saapumistani tai jos vaikka olisinkin muuttunut näkymättömäksi. Puhuvalle päälle saa selitellä lyhyitä syöksyjä nurkan taakse sekä tummennettuja silmänalusia ja puolta pihlajaa päässä.

Kaikki varmaankin arvaa ettei varotoimenpiteistä ole havaittavaa hyötyä, mutta minä jaksan uskoa.

Kultani muisti soittaa töihin ja ilmoittaa siivouspäivästä etukäteen ja kertoi rakastavansa minua edelleen!! Kiva, mutta miten nämä kaksi oikein liittyy toisiinsa?? En jaksa uskoa ettenkö voisi siivota ilman rakkautta ja toisin päin. Olisinko mahtanut unohtaa tuon tuiki tärkeän viikkorutiinin ilman asiaan kuuluvaa muistutusta. Outo tapa osoittaa rakkauttaan?

Mitähän puhuvan pään loppuosalle on tapahtunut? Pelkään että sen vaimo on syönyt loppuosan. Täytyykin olla varovaisempi sanoissaan ettei käy samoin.